Cynamonki. W sumie nie bardzo wiedziałam, o co chodzi z tym szałem na bułeczki cynamonowe, dopóki nie spróbowałam. Tomek przeglądał wszystkie możliwe social media z bułeczkami w rolach głównych, więc się zlitowałam i zrobiłam. Teraz mogę podzielić się z Tobą moimi tipami, co zrobić by te bułeczki wyszły. Czy jest łatwo? Długo. I musi być spokojnie. Tylko Ty i bułeczki, żadne rozpraszacze, żaden pośpiech.
Nalej sobie lampeczkę wina i bierz się za cynamonki.
- Po pierwsze w kuchni musi być ciepło i składniki na ciasto muszą być ciepłe. To jest ciasto drożdżowe, ono nie lubi pośpiechu i zimna.
- Po drugie cierpliwie wystudź składniki, które trzeba, czyli np.: masło.
- Po trzecie wszystko zależy od rozczynu. Jak on ci nie wyjdzie, nie masz szans na cynamonki. Jeżeli zobaczysz, że rozczyn nie urósł lub urósł, ale mało, zrób ciastka kruche-szkoda twojego zachodu.
- Po czwarte użyj brązowego cukru do posypania ciasta.
- Nie śpiesz się z niczym.
- Nie bój się grubego ciasta. Nie wałkuj go za cienko.
Ja piekłam z dwóch przepisów i zdecydowanie polecam ci Ania Gotuje. A teraz życzę ci wspaniałych wypieków!
![](https://abite.pl/wp-content/uploads/2023/10/394668968_826464889484847_1815476369376595333_n-1024x683.jpg)
![](https://abite.pl/wp-content/uploads/2023/10/394313822_826464886151514_6347829075030624653_n-681x1024.jpg)
Jedna odpowiedź do “Cynamonki.”
Dzięki za tipy! Dopełniają przepis, bułeczki wyszły smaczne!